Duyurular

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…!
(M.Akif Ersoy)

"İslami Chat", "İslami Sohbet", "Dini Chat", "Dini Sohbet"!!!!!!!!!!!!! Tıklayınız...

Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır? Lütfen Tıklayınız...

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! Lütfen Tıklayınız...

"Kılmazsam yaşayamam."diyebilmek...

UYANIN ARTIK!!! İnternet kullanıcılarına ...

Şarkılar ve Dinimizdeki Yeri!Dikkat!!! Lütfen Tıklayınız...

1 günlük namazla neler kazanıyoruz? Lütfen Tıklayınız...

Bu Hayattan Neler ÖĞrendİn? Lütfen Tıklayınız...

Genc Kızlara Önemli Nasihatler ! ... ...Lütfen Tıklayınız...

Katil Amerika Ve Onun Sponsorları LÜTFEN İZLEYİN....!Lütfen Tıklayınız...

Herşeyi ALLAH Yarattı. Peki ALLAH'I Kim Yarattı?!!

GÖZÜNÜZE SAHİP ÇIKABİLİYOR MUSUNUZ..?Lütfen Tıklayınız...

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN?  (Okunma Sayısı 414 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üye Bilgileri eSRaReNGiZ*
CodeMaster
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:1208

WWW Offline Offline

« : 21 Nisan 2008, 13:12:34 »

Ne çok 'Seni seviyorum'larınız var. Her yere yazıyorsunuz. Herkese söylüyorsunuz. Her zaman kullanıyorsunuz. Sevginizden çok 'seni seviyorum'larınız. 'Sen' diye hitap edebildiklerinizden bile çok. O kadar kısa ki sevgilerinizin ömrü, ard arda ekleseniz dahi, kelebek ömründen kısa kalıyor.

Sevginizi saklamıyorsunuz güyya. Ama sevgi ile olan mesafenizin uzaklığını 'Seni seviyorum'larınız ele veriyor. Ortaya 'çok' ekliyorsunuz, 'gerçekten' ekliyorsunuz. Başına ve sonuna mahzunluk ekliyorsunuz. Ekliyorsunuz ki, milyonlarca 'Seni seviyorum'dan farklı olsun sizin söylediğiniz. Ama olmuyor.

Herkesi 'Seni seviyorum' demeye davet ediyorsunuz. Suç ortağı arıyorsunuz. Ancak herkesin maske takmasıyla hayatı maskeli baloya çevirip, vicdanınızı rahatlatacaksınız.

Sadece sizin ve sahte sevgilinizin değerini düşürmüyorsunuz. 'Sevme'nin değerini de yerle yeksan ediyorsunuz. Öyle bir cümle kuruyorsunuz ki, 'sen' gerçekten 'sen' değil, başkalarını kastediyorsunuz. Sevmek, gerçek sevmek değil, başka duyguları anlatıyorsunuz. Birinci tekil şahıs eki de sizi anlatmıyor, belki başka yüreklere tercüman oluyorsunuz.

Kalp şekillleri arasında olması neyi değiştirir ki? Taş gibi soğuk. Gülümseyerek söylemeniz ne farkeder ki? Takım elbiseden daha resmî. Buğulu gözlerle telaffuz etseniz ne yazar? İçten olmadığı besbelli.

Tamam, yüreğinizde bir yerlerde sevmeye karşı bir iştah, bir açlık var. Ama, bu açlığın reçetesi bol bol seni seviyorum demek mi? Kalp resimleri mi? Hüzünlü şarkılar mı? Ayrılık ağıtları mı?

Dağlara, taşlara yazdınız ama yine de sevmiyorsunuz, değil mi? Sevginiz tükeniveriyor. Kalmıyor. 'Sevgim bitti, hâkim bey' diyorsunuz bükük bir boyun ve kısık bir sesle. Tutunamıyor kalbiniz, böyle kaygan zeminlerde, böyle küçücük maskelere, böyle acemice.

Seni seviyorumlarınız bol, herkese yetip de artacak kadar bol. Ama seni seviyorumlarınız bol, çok bol geliyor sevginize.

Belki dil ile değil kalp ile söyleme vakti gelmiştir.
Sözüm, gerçekten sevenlerin meclisinden dışarı.

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN?
« Posted on: 09 Ocak 2009, 00:14:46 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? v,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? ,GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? oyunları, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? programı, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? oyunu indir, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? program yükle, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? download, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? hikayeleri, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? resimleri, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? haber, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? yükle, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? videosu, GERÇEKTEN SEVİYOR MUSUN? msn eklentisi, şarkı sözleri
Üye Bilgileri FATİH
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 21 Nisan 2008, 21:19:33 »

SENİ SEVİYORUM DEMEKLE İDDAA ETMİŞ OLURSUN
Kİ ONU GÖSTERENE EDENE DEK...
Üye Bilgileri yaren...
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:2

...ve hüve âlâ külli şeyin kadir

« Yanıtla #2 : 18 Haziran 2008, 21:05:29 »

çok güzel ya.ne güzel anlatmışsınız.ALLAH RAZI OLSUN....

Ve sen yine denendiğinde , ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında ,
       ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde...
          Uzun uzun düşün,ve hatırla yaratanını!
               Allah kuluna kâfi değil mi?[/
Üye Bilgileri ElaNur
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:1

« Yanıtla #3 : 21 Temmuz 2008, 09:25:35 »

çok güzel anlatmışısınız.Allah razı olsun...
Üye Bilgileri _DiLeK_
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:51

« Yanıtla #4 : 31 Ağustos 2008, 11:30:02 »

çok güzeldi ALLAH razı olsun senden...
Üye Bilgileri Tahir Fatih
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:243

israile inat;yaşasın HAYAT...

« Yanıtla #5 : 31 Ağustos 2008, 11:50:36 »

paylaşım için teşekkürler
Üye Bilgileri [[[FeMiNCo]]]
~~KiMYâ-Yı SaâDeT~~
YÖNETİCİ
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:496

Kişinin Değeri Ne'dedir?Aradığı Şey'dedir!

« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2008, 15:50:47 »

Sevmek, "Seni Seviyorum" demek değildir; "Seni Seviyorum" derken titremektir.

Yüreğine sağlık, çok güzel bir yazı..

"Bizim tarikatımız sohbettir. Halvette şöhret şöhrette afet vardır.hayır cemaattedir"[[["$@ı-ı'ı   I\ı@ı<$!߀ı\ıd"]]]
[Sitemizdeki Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.]
Linki Görebilmek & Dosyayı İndirebilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayarak Üye Olunuz...  

!F YQU D!DN'T L!V€ @S YQU ߀L!€V€,YQU WQULD ST@RT TQ ߀L!€V€ @S YQUR L!F€  
            Kainatın en güzel melodisi...
                   İki hece, tek yürek atışı...
                          Al-lah, Al-lah

Linki Görebilmek & Dosyayı İndirebilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayarak Üye Olunuz...  
Üye Bilgileri ay yüzlüm
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:6

kalemi kırık bir aşkı mührledim yüreğime!..

« Yanıtla #7 : 03 Eylül 2008, 21:18:55 »

gerçektn çok doğru paylaşım için teşekkurler

Dünya böyle çekilmez hale gelmişken yaşamışsın yaşamamışsın  ne fark eder sen en iyisi MEVLAYI sev o ne gider nede terk eder!...
Üye Bilgileri esad
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2008, 18:34:40 »

olduğu gibi görünmeyenlere ders olsun.....     ALLAH VE RESULÜ SENDEN RAZI OLSUN
Üye Bilgileri seçil_taşkıran
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:0

« Yanıtla #9 : 25 Kasım 2008, 17:32:48 »

teşekkürler paylaşım için
Üye Bilgileri sevim_27
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #10 : 28 Aralık 2008, 23:28:57 »

teşekkürler 
Üye Bilgileri aLiaS
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #11 : 01 Ocak 2009, 22:22:18 »

Güzel kardeşim gayet hoş güzel anlatmışsın ama benim kafama bişey takıldı. Efendimiz (SAV) bize "Bir kimse din kardeşini sevdiği zaman kendisini sevdiğini ona bildirsin." (Ebû Davud, Edeb 112-113) diye buyurmuş. Peki bizim bu durumda ne yapmamız lazım?

İlgili Adres:
http://www.sonpeygamber.info/tr/content/view/1312/1/lang,tr

Ayrıca başka bir yazınızdada [Sitemizdeki Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.]
sevmenin suç olduğu bir dünyada
yaşadığınızı belirmiş ve buna rağmen sevdiğinizi, o suçu her gün işlediğinizi belirtmişsiniz ne gariptirdir ki yazınızın sonundada "seni seviyorum" demişsiniz. gerçekten kafam karıştı. Acaba şimdi nasıl davransam diye kendime sormadan edemiyorum doğrusu!!!
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2009, 22:34:21 Gönderen: aLiaS » Logged

Yaptıklarınızı Allah için yapma hususunda teyakkuz halinde olun ve bilin ki, Allah halis olmayan ameli kabul etmez.

[ HADİS-İ ŞERİF ]
Üye Bilgileri UfKu DuA
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:4547

ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar

« Yanıtla #12 : 01 Ocak 2009, 23:12:09 »

Güzel kardeşim gayet hoş güzel anlatmışsın ama benim kafama bişey takıldı. Efendimiz (SAV) bize "Bir kimse din kardeşini sevdiği zaman kendisini sevdiğini ona bildirsin." (Ebû Davud, Edeb 112-113) diye buyurmuş. Peki bizim bu durumda ne yapmamız lazım?

İlgili Adres:
http://www.sonpeygamber.info/tr/content/view/1312/1/lang,tr

Ayrıca başka bir yazınızdada [Sitemizdeki Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.]
yaşadığınızı belirmiş ve buna rağmen sevdiğinizi, o suçu her gün işlediğinizi belirtmişsiniz ne gariptirdir ki yazınızın sonundada "seni seviyorum" demişsiniz. gerçekten kafam karıştı. Acaba şimdi nasıl davransam diye kendime sormadan edemiyorum doğrusu!!!

değerli kardeşim,
bu yazıda amaç,seni sewiyorum sözünün söylenmemesi değil..
insanlar o kadar farklılaşmış ki bunu,içten ve kalben ifade edemiyolar,dil ile söyleyip geçiştiriyorlar..
ki bu yazıda "seni sewiyorum"cümlesi basit gibi dursada hiç de öyle olmadığını we bunu söylemenin değeri anlatılmış..dil ile değil kalben ifade etmeyi vurgulamış...seni sewiyorum demek iddaadır,ki bu ispat ister..
sanırım siz farklı anlamışınız..

;
bu yazıda ise anlatılmak istenen sanırım;sevmenin suç olduğu değil de,
öle bir ortamdayız ki artık sewmek suç sayılır duruma gelmiş,zati günümüz durumuda yazının ilk satırlarında belirtilmiş..(Zelillik,
Rezillik,
Fitne,
Fuhuş,
Heryerde...........
Hatta gönüllerde...................
Vicdanlara kilitler vurulmuş,
İçine ateşler doldurulmuş...........
Menfaat,
Para,
Makam,)
bizler böyle bir ortamda yaşıyorsak,ki yaşıyoruz,sewmek suç sayılıyorsa bizlerde inadına "seni seviyorum" sözünü haykırcaz..
elbette bir mümin kardeşimizi sewdiğimizde ona bu sewgiyi söylemeliyiz hadise binaen...
bu söylenemez denilmiyo ki yazıda zaten...bu ortamlara inat tam tersi inadına söylememiz gerektiği belirtilmiş..
bu iki güzel konuyu bi kere daha okumanızı tavsiye ederim, ozaman daha iyi anlayacağınızı umuyorum...

Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...
Üye Bilgileri aLiaS
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #13 : 01 Ocak 2009, 23:35:43 »

Benim  burda üzerinde durduğum nokta aslında yazının son kısmı. Ne demi arkadaş;
ben bu noktaya değinerek yazdım aslında. Farkındaysanız insanlara sevdiklerimizi söylememiz gerektiğini belirtmeye çalışmışım. Şimdi efendimiz bunu dile getirmemizi söylerken biz neden kalbimizden yani içimizden sevelim veya sevdiğimizi gösterelim. Birisinin bizi sevdiğinden ne kadar emin olursak olalım insan yinede bunu duymak istiyor. Şayet duymadığı zamanda da bi takım şüphelere kapılabiliyor. Acaba diyebiliyor insan.

Arkadaşın yukardaki yazısı güzel bir yazı ve laf olsun diye söylenen "seviyorum"lara göre. O nedenle benim kafamı karıştırdı. Acaba gerçekten sevdiğimiz insanlarıda mı "kalben" sevmeliyiz. Maksatım düşüncelerimi netleştirmek bilmem anlatabildim mi?

Yaptıklarınızı Allah için yapma hususunda teyakkuz halinde olun ve bilin ki, Allah halis olmayan ameli kabul etmez.

[ HADİS-İ ŞERİF ]
Üye Bilgileri UfKu DuA
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #14 : 02 Ocak 2009, 00:12:13 »

Benim  burda üzerinde durduğum nokta aslında yazının son kısmı. Ne demi arkadaş;
ben bu noktaya değinerek yazdım aslında. Farkındaysanız insanlara sevdiklerimizi söylememiz gerektiğini belirtmeye çalışmışım. Şimdi efendimiz bunu dile getirmemizi söylerken biz neden kalbimizden yani içimizden sevelim veya sevdiğimizi gösterelim. Birisinin bizi sevdiğinden ne kadar emin olursak olalım insan yinede bunu duymak istiyor. Şayet duymadığı zamanda da bi takım şüphelere kapılabiliyor. Acaba diyebiliyor insan.

Arkadaşın yukardaki yazısı güzel bir yazı ve laf olsun diye söylenen "seviyorum"lara göre. O nedenle benim kafamı karıştırdı. Acaba gerçekten sevdiğimiz insanlarıda mı "kalben" sevmeliyiz. Maksatım düşüncelerimi netleştirmek bilmem anlatabildim mi?

elbette bizler bunu dil ile de söyleceğiz,buda çok önemli..
ama dil ile söylerken sewdiğini , karşındaki kişiye bunu kalben söylediğinin farkına varııp hissettirebilmek daha da güzel olmaz mı ?
ve de en önemlisi herkesi Allah için sewmek..eğer niyetimizde bu yoksa dil ile ya da kalp ile söylememiz hadise binaen uymaz...bi anlamı kalmaz o sewginin..
sevdiğimiz kişiyi önce Allah için seveceğiz...
dil ile söylemek güzel elbette gerekli de ama o sevgi dil de kalırsa anlamsızlaşır,karşındakine bunu ispatlaman gerek...
ewt dediğiniz gibi de gerçekten sewdiğimiz insanlarıda dil ile söyleyip kalp ile de sewmemiz gerekiyor..
bunu hissetirebilmek herkesin harcı olmasa gerek...
mantıklı düşünülürse,kalp ile sewmeyip o sevgi dil de kalırsa değersiz sayılmaz mı o zaman?

ve sevdiğinizi söyleceğiniz kimseye seni Allah için sewiyorum dediğinizde bunu gerçekten kalben sölediğinize inanıyorsanız karşınızdakide bunu hissedcektir eminim...

« Son Düzenleme: 02 Ocak 2009, 00:22:21 Gönderen: UfKu DuA » Logged

Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

Üye Bilgileri aLiaS
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #15 : 02 Ocak 2009, 00:33:15 »

O zaman sizinle, bir insanı sevdiğimizi sadece dil ile söylemenin yeterli olmayacağı gibi sadece kalb ile sevmeninde yeterli olmadığı noktasında hem fikir miyiz? Yani kalben sevemden seviyorum demiyeceğimizi gibi kalben severkende sevdiğimizi söylememiz gerekiyor. Konuyu böyle özetleyebilir miyiz?

[ HADİS-İ ŞERİF ]
Üye Bilgileri UfKu DuA
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #16 : 02 Ocak 2009, 00:38:38 »

O zaman sizinle, bir insanı sevdiğimizi sadece dil ile söylemenin yeterli olmayacağı gibi sadece kalb ile sevmeninde yeterli olmadığı noktasında hem fikir miyiz? Yani kalben sevemden seviyorum demiyeceğimizi gibi kalben severkende sevdiğimizi söylememiz gerekiyor. Konuyu böyle özetleyebilir miyiz?
aynen öyle çok şükür konu açıklığa kavuştu Gülümseme

Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

Üye Bilgileri aLiaS
DeĞerLi üYeMiZ