Duyurular

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…!
(M.Akif Ersoy)

"İslami Chat", "İslami Sohbet", "Dini Chat", "Dini Sohbet"!!!!!!!!!!!!! Tıklayınız...

Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır? Lütfen Tıklayınız...

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! Lütfen Tıklayınız...

"Kılmazsam yaşayamam."diyebilmek...

UYANIN ARTIK!!! İnternet kullanıcılarına ...

Şarkılar ve Dinimizdeki Yeri!Dikkat!!! Lütfen Tıklayınız...

1 günlük namazla neler kazanıyoruz? Lütfen Tıklayınız...

Bu Hayattan Neler ÖĞrendİn? Lütfen Tıklayınız...

Genc Kızlara Önemli Nasihatler ! ... ...Lütfen Tıklayınız...

Katil Amerika Ve Onun Sponsorları LÜTFEN İZLEYİN....!Lütfen Tıklayınız...

Herşeyi ALLAH Yarattı. Peki ALLAH'I Kim Yarattı?!!

GÖZÜNÜZE SAHİP ÇIKABİLİYOR MUSUNUZ..?Lütfen Tıklayınız...

Anket
Soru: çalgı türü şeyler haram kılınmıştır  (Oylama kapandı: 17 Eylül 2008, 21:28:02)
İlahi lerin çoğu çalgılı sazlı cazlı bir şekılde söylenıyor - 2 (33.3%)
ALLAH için. Peygamer s.a.v.için ve o degerlı zatlar için söylenıyor - 1 (16.7%)
sizce böyle bir şey Küfür degılmı? - 0 (0%)
haram olan birşeyle ALLAH c.c anıyoruz zıkredıyoruz - 1 (16.7%)
sizce nekadar uygun ? - 2 (33.3%)
Toplam oy: 2

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu  (Okunma Sayısı 169 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üye Bilgileri Ebahir
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:1

« : 18 Ağustos 2008, 21:28:02 »

SELAMUNALEYKUM DEGERLI ARKADAŞLARIM BU KONU HAKKINDA BİRBİRİMİZİ AYDINLATIRSAK ÇOK GUZEL OLUR DIYE DUSUNEREKTEN BOYLE BIR ANKET YAPTIM BENIM GÖRÜŞÜMÜ SORACAK OLURSANINIZ BEN İMAM ŞAFİİ NİN DEDĞİNE KATILIYORUM BU DA BENCE KUFURDUR HARAM OLAN ŞEYLERLE ALLAH CC ANIYORUZ PEYGAMBER S.A.V ANIYORUZ ZIKREDIYORUZ BU KONU HAKKINDA SIZ DEGERLI MU'MIN KARDEŞLERİMİZDEN  YORUMLARINI BEKLIYORUM...!
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu
« Posted on: 08 Ocak 2009, 23:38:50 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olarak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu v,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu ,İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu oyunları, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu programı, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu oyunu indir, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu program yükle, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu download, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu hikayeleri, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu resimleri, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu haber, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu yükle, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu videosu, İlahi de çalınan sazlı cazlı şeylerın hukmu msn eklentisi, şarkı sözleri
Üye Bilgileri Zeynel SARİ
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:40

HaCkEd By z€yN€L sARi ™

« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2008, 19:41:09 »

Sevgili kardeşim

İlahi demek yani ''İLAHİ'' YÜCE ALLAH ımızı anmak anlamına gelmektedir

burada kullanılan fon müzikleri eğer insanı dinden uzaklaştıracak kadar baskılı veyahut insanı oyuna davet eden bir çağrı varsa bu sakıncalıdır

KaRaKoL  MeRkEz FaRkEtMeZ  KaRaDeNiZ ÇoCuĞu AfFeTmEz
ÇaTıLıR kAşLaR KeSiLiR BaŞlAr En bÜyÜk AşKlAr Bu sEmTtE bAşLaR
Üye Bilgileri <>ECRİN<>
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:30

ALLAH ım SEN affedicisin Bizleri affet

« Yanıtla #2 : 25 Ağustos 2008, 20:23:03 »

evet bencede iyi degil bazı radyo ve tvler bu tarz şeyleri yayınlıyorlar.bence herkez İlahi söylememeli yada daha düzgün bir şekilde söylenmeli

Bunca zamandır uyudun kanmadın,çekmediğin çile kalmadı uslanmadın,çiğnediler Yurdunu baştan başa,sen yine bir kere KIMILDANMADIN....
Üye Bilgileri muhtu
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:0

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2008, 08:16:59 »

Ameller niyetlere göredir demiş,efendimiz (sav)..ilahi,dinleyen insanı küfre mi götürüyor feyz mi veriyor ona bakmak lazım.Mesela ben M.Emin Ay-Mustafa Demirci nin seslendirdiği ''ESMA-ÜL HÜSNA'' yı dinleyince çok büyük feyz alıyorum bunun neresi günah kardeşler..
Üye Bilgileri UfKu DuA
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:4547

ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar

« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2008, 10:26:39 »

SELAMUNALEYKUM DEGERLI ARKADAŞLARIM BU KONU HAKKINDA BİRBİRİMİZİ AYDINLATIRSAK ÇOK GUZEL OLUR DIYE DUSUNEREKTEN BOYLE BIR ANKET YAPTIM BENIM GÖRÜŞÜMÜ SORACAK OLURSANINIZ BEN İMAM ŞAFİİ NİN DEDĞİNE KATILIYORUM BU DA BENCE KUFURDUR HARAM OLAN ŞEYLERLE ALLAH CC ANIYORUZ PEYGAMBER S.A.V ANIYORUZ ZIKREDIYORUZ BU KONU HAKKINDA SIZ DEGERLI MU'MIN KARDEŞLERİMİZDEN  YORUMLARINI BEKLIYORUM...!
evet bencede iyi degil bazı radyo ve tvler bu tarz şeyleri yayınlıyorlar.bence herkez İlahi söylememeli yada daha düzgün bir şekilde söylenmeli
Ameller niyetlere göredir demiş,efendimiz (sav)..ilahi,dinleyen insanı küfre mi götürüyor feyz mi veriyor ona bakmak lazım.Mesela ben M.Emin Ay-Mustafa Demirci nin seslendirdiği ''ESMA-ÜL HÜSNA'' yı dinleyince çok büyük feyz alıyorum bunun neresi günah kardeşler..

w aleyküm selam...
sizin sadece imami şafi'ye katılıyorum demekle diğer mezhep imamlarını hiçe sayıyorum demek anlamına gelir..bu sözünüz yanlış..!
biz bütün imamları sewiyoruz hepsine saygı duyuyoruz,hepsine inanıyoruz..
ama bu görüş farklılığı normal bişey..
ayrıca nden imami şafi böle düşünmüş,ebu hanife başka düşünmüş,ve diğerleri farklı düşünmüş..Ney
çünkü Efendimiz a.s.m buyuryor ki bu farklılık hakkında ;;
"ÜMMETİM ARASINDAKİ GÖRÜŞ FARKLILIĞI RAHMETTENDİR"..
Öncelikle şunu bir okuyun..
[Sitemizdeki Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.]
Linki Görebilmek & Dosyayı İndirebilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayarak Üye Olunuz...  
.....
[Sitemizdeki Linkleri Sadece Üyelerimiz Görebilir.]
Linki Görebilmek & Dosyayı İndirebilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayarak Üye Olunuz...  

arkadaşlarımızında dediği gibi eğer dinlenen müzik sana din konusunda hatırlatma yapıyosa bunda hiçbir sorun yok..
yalnız Dünya arzusu ve şehvet hisleri ile dolup taşan kimseler için yalnızca bu duyguları tahrik eden sesler haramdır.
seni kötüye götüren müzikleri dinlemek elbette caiz değil..
ama mantıklı bi şekilde düşünülürse ilahi yada ezgiler sorun yaratmıyor..çünkü sözleri Allah ve Rasulü'nü vs.. gibi güzel şeyler anımsatıyor..
bi nebzede olsa insanı dine yaklaşım yaptırıyor..
bunun hiç bir zararı yok elbette..
selametle...

Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...
Üye Bilgileri <>ECRİN<>
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:30

ALLAH ım SEN affedicisin Bizleri affet

« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2008, 10:46:24 »

güzel icra edilenleri tabiki dinliyoruz büyük bir zevkle
fakat size bir örnek vereyim bizim burda yerel radyolarda ilahi diye çalınan Muhammed,in düğünü var cenette diye birşey sözler tabiki güzel ama yorum çok kötü sanki düğün havasında birşey,bu tür söyleyenler bence sadece para kazanmak için yapılan şeyler para kazandırsında nasıl olursa olsun gibisinden bu çok yanlış.yapamıyosan zorlamaya gerek yok bırakın güzel okuyanlar yapsın bu işi bizde zevkle dinleyelim.

Bunca zamandır uyudun kanmadın,çekmediğin çile kalmadı uslanmadın,çiğnediler Yurdunu baştan başa,sen yine bir kere KIMILDANMADIN....
Üye Bilgileri mihrace
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #6 : 17 Ekim 2008, 10:17:07 »

başka pencereden bakacak olursak mesela ilahilerin bu tur versiyonları gençlerin ilgisini çekip dinlemelerini sağlıyor.örneğin yabancı gruplar var arapça ingilizce ilahileri farklı muzik aletleriyle guncel formlarda sunuyorlar bence cidden hoş istismar söz konusu olmadığı surece tabi. ben dinliyorum...

Üye Bilgileri ravzagül
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #7 : 05 Aralık 2008, 23:40:29 »

s.a.arkadaşlar bende bu konu da nacizane fikrimi paylaşmak isterim.

bence dinlediğimiz şey bizleri harama götürmüyor günaha sevketmiyorsa bunda bir sakınca yoktur.eğer dinlediğimiz şey bize ibadetlerimizi aksattırıyorsa haramı düşündürüyorsa Allahı unutturuyorsa bu ilahide olsa şarkı da olsa yani kısacası ne olursa olsun haramdır.fakat bizlere iyi şeyleri telkin ediyorsa bunda bir sakınca yoktur bana rabbimi hatırlatan onu herzaman anmamı sağlayacak olan şey ilahi ise bunu dinlerim.ayrıca şunu da göz önünde bulunduralım zamanımızın gençleri çok farklı yerlerde az çok kulaklarına ALLAH lafzını yerleştirmeliyiz.eğer bu ilahi ile olacaksa böyle yapmalıyız.bu nedenle biraz daha zaman göre hareket etmeliyiz diye düşünüyorum çünkü insanlık çok farklı yerlere gidiyo bi şekilde dinimizi değerlerimizi saptırmadan ayakta tutmalıyız.umarım anlatmak istediğimi doğru anlatabilmişimdir.bu sadece benim görüşüm.hatalarım varsa Allah rızası için uyarın lütfen.!....
Üye Bilgileri UfKu DuA
Administrator
DeĞerLi üYeMiZ

Açtığı Konular:4547

ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar

« Yanıtla #8 : 05 Aralık 2008, 23:45:00 »

hayır kardeşim sölediklerin çok doğru...
yeter ki niyetlerimiz halis olsun değil mi ...
Rabbim doğru yolundan ayırmasın...

Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...
Üye Bilgileri ravzagül
DeĞerLi üYeMiZ

« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2008, 16:40:05 »

fikrime katılmanıza sevindim.bu arada yazılarınızı okuyorum çok faydalı bilgiler Allah razı olsun niyetlerinizi kabul etsin inş.Rabbim alimlerimizi hocalarımızı başımızdan eksik etmesin,bizleri islam diyarında öksüz bırakmasın inş.hayırlı bayramlar......

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: