Duyurular

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…!...
(M.Akif Ersoy)

"İslami Chat", "İslami Sohbet", "Dini Chat", "Dini Sohbet"!!!!!!!!!!!!! Tıklayınız...

Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır? Lütfen Tıklayınız...

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! Lütfen Tıklayınız...

"Kılmazsam yaşayamam."diyebilmek...

UYANIN ARTIK!!! İnternet kullanıcılarına ...

Şarkılar ve Dinimizdeki Yeri!Dikkat!!! Lütfen Tıklayınız...

1 günlük namazla neler kazanıyoruz? Lütfen Tıklayınız...

Bu Hayattan Neler ÖĞrendİn? Lütfen Tıklayınız...

Genc Kızlara Önemli Nasihatler ! ... ...Lütfen Tıklayınız...

Katil Amerika Ve Onun Sponsorları LÜTFEN İZLEYİN....!Lütfen Tıklayınız...

GÖZÜNÜZE SAHİP ÇIKABİLİYOR MUSUNUZ..?Lütfen Tıklayınız...

Gönderen Konu: Gençlerin Bir Kitaplığı bile Yok!!..  (Okunma sayısı 343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7689
  • ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar
Gençlerin Bir Kitaplığı bile Yok!!..
« : 20 Aralık 2008, 00:56:11 »
Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) tarafından Pİ Grup Danışmanlık ve Araştırma'ya yaptırılan anket, Türk gençliğinin okumadığını gözler önüne serdi. Gençlik, iş yoğunluğu, dersler ve televizyon nedeniyle kitap okumazken gençlerin yüzde 75,9'unun evinde kitaplığı bile yok.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, gençliğin okuma alışkanlığını Pİ Grup Danışmanlık ve Araştırma'ya yaptırdığı anket ile belirlemeye çalıştı. Ankete 18-30 yaş arası 1.831 genç katılırken, bu gençlerin yüzde 67,2'si ortaöğretim, yüzde 22,7'si üniversite, yüzde 4,3'ü yüksek lisans mezunu, yüzde 5,8'i ise okur yazar.

Düzenli kitap okuyan yüzde 11,2

Ankete göre, gençliğin yüzde 11,2'si düzenli olarak kitap okurken yüzde 17,4'ü aralıklarla, yüzde 63,9'u ise düzensiz olarak ara sıra kitap okuyor. Gençler, kitap okumalarına engel olarak ise iş yoğunluğu, dersler ve televizyonu gösteriyor. Ankete göre, gençlerin yüzde 18,9'u iş yoğunluğundan kitap okumaya vakit bulamazken, yüzde 15,7'si dersler nedeniyle vakit bulamıyor. Gençlerin, yüzde 24,5'i okuma alışkanlığına sahip olmadığı için düzenli kitap okumadığını, yüzde 26,3'ü boş zamanlarında TV izlediğini açıkladı.

Kitaba para vermek istemiyorlar

Ankete göre gençler kitaba para vermekten de kaçınıyor. Gençlerin sadece yüzde 11,3'ü yakın bir tarihte para vererek kitap alırken, yüzde 10,8'i 6 ay önce, yüzde 23,6'sı 1 yıl önce, yüzde 45,6'sı ise 1 yıldan daha uzun zaman önce kitap satın aldı. Yüzde 8,7'si ise en son ne zaman kitap aldığını hatırlamıyor. Gençlerin yüzde 81,3'ü kitap fiyatlarını pahalı bulurken, bu nedenle korsan kitaba yöneliyor. Gençlerin yüzde 86,7'si korsan kitap aldığını açıklarken, sadece yüzde 7,1'i korsan kitap almadığını bildirdi. Ankete göre, gençlerin yüzde 75,9'unun evinde kitap koyacak yeri dahi yok.

Gençler spor ve magazin okuyor

Ankete göre gençlik günlük gazete dahi almıyor. Gençlerin sadece yüzde 26,5'i günlük gazete alırken, her gün gazete okuyanların oranı ise sadece yüzde 10,2 oldu. Gençlerin yüzde 21,7'si haftada birkaç kez gazete okurken, ayda birkaç kez okuyanların oranı ise yüzde 64,2. Gençlik gazete okurken de spor ve magazin haberlerini okumayı tercih ediyor. Ankete göre gençlerin yüzde 5,8'i siyaset haberlerini okurken, yüzde 19,2'si magazin, yüzde 29,1'i spor, yüzde 2,5'i ekonomi, yüzde 7,3 köşe yazarları, yüzde 11,4'ü ise adliye haberlerini okuyor.

Kitap istemiyorlar

Ankete göre gençlerin yüzde 38,5'i Türk insanının yeteri kadar okuyan bir yapıda olduğunu düşünürken, yüzde 56,6'sı ise Türk insanının okumadığını düşünüyor. Gençlerin yüzde 88,7'si ise eğitim sistemi nedeniyle okuma alışkanlığının olmadığını savunuyor. Gençlerin yüzde 36,1'i kendisine bir kitap hediye edilmesini isterken yüzde 56,6'sı hediye kitap istemiyor. Ankete göre gençlerin yüzde 89,7'si ise Türk edebiyatına yön veren isimleri takip etmiyor.

zaman

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...

nurevşan

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 33
Ynt: Gençlerin Bir Kitaplığı bile Yok!!..
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2009, 09:41:25 »
İLİM YOLUNDA OLAN OKUYAN GENCE şeytan musallat olur daha bir azılı çünkü ona karşi güzel silahtir okumak konu açılmışken içimde uzunzamandir sıkıntısıyla kıvrandiğim bir konuyu arz edecem inşanlah kitap okumayi çok seven biriyim ve okurumda ama ben riya olmasın ne zamanki ümreye niyetlendim bir isteksızlık çoktu üzerime okudum yine ama zorla ayt ezberlemeye çlışıyordum odanerdedeyse bitti ve içimde birçok kötü şeylerle boğoşur oldum ümreye gittik elhamdurillah ve daha bir kuvvetlendi bu tür şeyler ve ibadetlerim huşum ve ihlasımda azalmalar oldu kardeşim inan bu konuda çok mücadele veriyom ve çok dua ediyorum çoğu zaman bunaldiğimdan herşeeyi unutmak istiyorum bazen diyorumki yarabbi acaba benim kalbimimi mühürlendi hissiyatım neden gitti yaptiğim hatalar var elbet ama ne biliyim çok rahatsızım ve hastayım ne olur dua edien bana tefriciye okmayi düşündüm güç yettiremiyorum yardim edersenız sevinrirm affınıza sığınıyorun iznınız olmadan kafanızı şişirdım ama yazılarınızla gerçekten yol gösterebilecek bir kardeşim olduğunuza inandığimdan yazdım dddduuualarınıza mühtaç bir garip  ufku dua kardeşimm ne olur bu garibi dularınızda aslaunutmayın

sevda çiçeği

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 67
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2009, 18:58:37 »
gerçekten yürek parçalayan bir yazıydı
ben çok üzülüyorum kitap okumayan yada okumak istemeyenler için
ya diyorum bu hayatın üstesinden kitap okumadan gelinirmi doğrusu çok merak ediyorum bir okumayan insanın hayattan ne beklentisi yada ne gibi bir dayanağı var
gerçekten çok üzülüyorum :'(
keşke bütün insanlar okusaydı ve tatsaydı o tarifsiz lezzeti zevki,ve o vesileyle gelen manevi  kuvveti
İnşaallah Rabbim bizi bize dönmeyi nasip eder bizlere cümlesine
ben şahsım adına çok seviyorum kitap okumayı ve okuyorum inşaallah
okumayınca amacsız gayesiz yaşadığımı hissediyorum
Rabbim herdaim okumayı anlamayı amel etmeyi ve ihlası koruyabilmeyi nasip eder inşaallah cümlemize
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış
Bir gün gözlerimin taa içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak

(;!hY@;)

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1350
  • :";Ben Beni Bıraktığımda Sen Beni Bırakma YARAB.-,
« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2009, 12:28:15 »
ilginççç valla "İLİM ÇİNDE BİLE OLSA GİT AL" bu kadar basit

BİZ SENİ GÖRMEDEN SEVDİK YA HABİBULLAH

İlgili Konular
Konu Başlatan Yanıtlar Gösterim Son İleti
Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı !
GeNÇLeRe/ÖZeL...
eSRaReNGiZ* 33 12887 Son İleti 18 Ağustos 2009, 10:54:59
Gönderen: aysmm
Kadınların ve Gençlerin Ruh Sağlığı Tehlikede
Sağlık ve Tıbbi Bilgiler
UfKu DuA 0 120 Son İleti 18 Ekim 2008, 15:00:09
Gönderen: UfKu DuA
Evlenecek gençlerin dikkatine!
İslamda Aile Saadeti
KeRRa 4 181 Son İleti 18 Mart 2009, 22:17:44
Gönderen: °MiRaǰ
Gençlerin ilk tercihi öğretmenlik
GeNÇLeRe/ÖZeL...
UfKu DuA 0 61 Son İleti 22 Kasım 2009, 14:12:00
Gönderen: UfKu DuA
Gençlerin hayallerine kurşun sıkmaya hakkımız yok!
GeNÇLeRe/ÖZeL...
UfKu DuA 1 48 Son İleti 12 Aralık 2009, 00:27:17
Gönderen: Katre_