Duyurular

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…!...
(M.Akif Ersoy)

"İslami Chat", "İslami Sohbet", "Dini Chat", "Dini Sohbet"!!!!!!!!!!!!! Tıklayınız...

Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır? Lütfen Tıklayınız...

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! Lütfen Tıklayınız...

"Kılmazsam yaşayamam."diyebilmek...

UYANIN ARTIK!!! İnternet kullanıcılarına ...

Şarkılar ve Dinimizdeki Yeri!Dikkat!!! Lütfen Tıklayınız...

1 günlük namazla neler kazanıyoruz? Lütfen Tıklayınız...

Bu Hayattan Neler ÖĞrendİn? Lütfen Tıklayınız...

Genc Kızlara Önemli Nasihatler ! ... ...Lütfen Tıklayınız...

Katil Amerika Ve Onun Sponsorları LÜTFEN İZLEYİN....!Lütfen Tıklayınız...

GÖZÜNÜZE SAHİP ÇIKABİLİYOR MUSUNUZ..?Lütfen Tıklayınız...

Gönderen Konu: ŞARKILAR VE DİNİMİZDEKİ YERİ  (Okunma sayısı 10882 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7689
  • ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar
ŞARKILAR VE DİNİMİZDEKİ YERİ
« : 03 Haziran 2008, 15:34:02 »
Hadis 1

Peygamber SallALLAHu aleyhi ve sellem şöyle buyudu;
“Ümmetim arasında, zina yapmayı, ipekli elbiseler giymeyi, şarap içmeyi, çalgı aletlerini çalmayı helal sayan kimseler olacak”
(Buhari, Kitabu’l-Eşribe, babu ma cae fimen yestehıllu’l-hamr.)

Bu Hadis, şarkı ve müziğin haram kılındığı konusunda delaleti kesin açık bir nastır.

Hadis 2

“Yüce rabbim bana, içki, kumar, davul ve gitarı haram kıldı.”
(İbn Hacer El-Askalani, Fethu’l-Bari, X/55) Hadis Sahihtir. İmam Ahmed, Müsned , I/127. el-Elbani, “Tahrimu alati’t Tarab’ta Sahih olduğunu Söylemiştir)

Hadis 3
“Bu ümmet içinde, yere batırılma, hayvana çevrilme ve gökten taş yağmasıolacak”
Müslümanlardan birisi ALLAH ‘ın Rasulü Bu ne zaman olacak diye sordu Rasulullah SallALLAHu aleyhi ve selem şu cevabı verdi;
“Şarkıcı kadınlar ve çalgı aletleri yaygınlaşıp içkiler içildiğinde”
(“En-Nihaye”,I/122. Bakınız: “Tahrimu alati’t-tarab” s.78

ŞARKININ VE ŞARKI İLE UĞRAŞANLARIN YERİLDİĞİNE DAİR SAHABE, TABİİN VE DÖRT İMAMDAN NAKLEDİLENLER

1- Osman B.Affan (R.A.) Yüce ALLAH’ın kendisine olan lütfunu zikretmek üzere şöyle
demişti;
“Ben ne şarkı söyledim. Nede böyle bişeyi yapmak istedim)

2- Abdullah B.Mesud (R.A.) ; Şarkı Suyun bitkiyi büyütüp yaşerttiği gibi, kalpte münafıklığı yeşertir.

3- Abdullah B. Ömer (R.A.); Şarkı söyleyen küçük bir cariyeye rastladı ve şöyle dedi;
“ Şeytan birisini bırakacak olsaydı bunu bırakırdı”

Veki b. El Cerrah ALLAH ona rahmet etsin şöyle dedi;
Tamburu Al sahibinin kafasında kır. Nitekim İbn Ömer – ALLAH ondan razı olsun böyle yapmıştır.

İmam Ebu Hanife ALLAH ona rahmet etsin Şarkının haram olduğunu sert bir ifadeyle söylemiş ve onu dinlemeyi günah saymıştır.

İmam Şafi ALLAH ona rahmet etsin şöyle dedi;
“Şarkı batıl ve muhale (imkansıza) benzeyen, mekruh eğlencedir. Onunla Çok meşgul olan şahitliği kabul edilmeyen sefih (kişiliği zayıf veya aklı noksandır.)

İmam Malik’e ALLAH ona rahmet etsin – Şarkı Hakkında soruldu O da şu cevabı verdi;
“ Bize göre bunu ancak fasıklar yapar”

İmam Ahmed b. Hanbel ALLAH ona rahmet etsin Şöyle Dedi;
“ Şarkı münafıklık doğrur. O benim hoşuma gitmiyor”

İmam Ahmed b. Hanbel ALLAH ona rahmet etsin Şöyle Dedi;
“ Flüt, Ney, zurna, tambur, ut, rebap (kemençe) ve benzerleri haramdır.

(Belaya maruz bırakan 15 kötü âdetten biri çalgıların yayılmasıdır.) [Tirmizi(Kur’an mizmarlardan okunduğu zaman ölebilirsen öl.) [Taberani]
(Kur�an mizmarlardan okunmadan önce salih amel işlemekte acele edin.) [Taberani]
(Bir zaman gelecek, zina, içki ve mizmarı [çalgıyı] helal sayanlar çıkacaktır.) [Buhari](Şarkıcı kadını dinlemek, yüzüne bakmak haramdır.) [Taberani]
(Rahmet melekleri, ceres, [çan, zil, çıngırak] bulunan yere girmez.) [Nesai]
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2008, 19:43:33 Gönderen: eSRaReNGiZ* »
Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...

_ELİF_

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 166
  • r a z ı y ı m A L L A h ı m . .
Ynt: ŞARKILAR VE DİNİMİZDEKİ YERİ
« Yanıtla #1 : 14 Temmuz 2008, 19:40:42 »

“Yüce rabbim bana, içki, kumar, davul ve gitarı haram kıldı.”

Ya ben hiç bilmiyodum vala ya.. Gitar çalmak günahmış demek yaa bilsem almazdım heralde ..Neyse paylaşım için
RASULÜN
CANI YANMIŞ...BENİM CANIM MI TATLI...

Bitmeyen çiledir sonunda ayrılık olsada kavuşmak...Fakat en kötüsü YaRaB yanındayken uzak olmak.... <!-- / sig -->

KeRRa

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2006
  • Bir Sana, Bir de Teheccüd Sonrası Uykuya Hastayım.
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2008, 20:22:03 »
kardeşim rabbım muhafaza etsın onları dınlemekten ve onlara gönül vermekten

anfo

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 5
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2008, 17:01:13 »
böle bişey nasıl olur müzik güzelliktir ve bende bir müzisyenim geçmişten bu güne kadar bir çok kişi müzik yapmış ve halkı eğlendirmiştir hem Allah neden güzel bişeyi yasaklasın çağımızda bir çok bir çok müzisyen ilahi şarkılar yapıp Allah'a karşı içindeki aşkı dile getiriyolar bunun yasak olduğunu sölemek bence yanlış olur hadisleri koymuşsunuz buraya geçmişte bu hadisleri değiştirebilecek bir çok  insan vardı bunlar kendi çıkarları doğrultusunda değiştirebilir biz bunu bilemeyiz ben tek bir kaynağa güvenirim oda Kuran-ı Kerim eğer ordan birisi şarkıların veya müziğin yasak olduğuna dair bi ayet bulup buraya yazarsa tüm varlığım üzerine yemin ederimki müziği bırakırım

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 15 Temmuz 2008, 17:39:57 »
s.aleyküm
siz diyorsunuz ki ; ben bir tek kaynağa inanırım o da KUR'AN-I KERİM..
amenna ,ama; HADİS-SÜNNET nden oldu peki..niçin sünnete ihtiyaç duyuldu..?
bunu biliyor musunuz..?
söyler misiniz,namazın kılınış şeklini kur'an dan mı öğrendik yoksa Efendimizin hadislerinden mi..?
Kur'an'da namaz kılın buyuruluyor..
kılınış şekli anlatılmış mı peki..?hangi dualar nerelerde okunur ayrıntılı biçimde söylenmiş mi peki..?
elbette hayıır..
zaten kur'an herşeyi açıklasa idi peygambere ,sünnete, hadislere ne gerek vardı o halde değil mi..?
onun için hadis kur'an ı açıklar bize...
birde hadislerin değiştirilmiş olduğunu söylüyorsunuz..
emin olun ki o hadisler güvenilir hadislerdir..
TİRMİZİ,TABERANİ vs... hepsi güvenilir hadisler..
uydurulmuş hadis kaynaklarını biliyorum ben,hamdolsun bir bilgimiz war,
ve hadis ravilerini bakıyorum da sonra alıyorum hadisleri ve ekliyorum foruma..
ve diyorsunuz ki;bana  kur'andan gösterin..
iyi ama Efendimiz kur'anda bulamadığınız zaman hadislere dayanın eğer ondan da bulamıyorsanız icma ya (yani alimler arası istişareye)..bakın buyuruyor..
dediğin gibi ilahilerde de müzik war .
ama dinlenen müzik sana din konusunda bir hatırlatma yapıyorsa sorun yoktur..
ama dinlediğin müzik seni şehvete ,kötüye götürüyorsa bu helal değildir...
bazen insan bir telin nağmesinden etkilenip hüzünleniyor ve güzel şeyler aklına getiriyor..
elbette bunda sorun yok..
ama dediğim gibi müzik şehvete ahlak bozucu tahrik edici şeylere yönlendiriyor ise bu helal değildir..
bu konu uzun ,şu şeklide foruma ekliyorum..
inş,anlatıcı biçimde olur...

selametle...
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2008, 17:43:10 Gönderen: UfKu DuA »
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2008, 17:47:12 »
Değerli Kardeşimiz

İslâm Dini, Peygamber Efendimizin (A.S.) Sünnetine uygun eğlenmeyi ve çalgıyı haram kılmamıştır. Çünkü insanın bazen bu gibi şeylere de ihtiyacı vardır. Dinî musikî ruhun gıdasıdır. İlahîler bu cümledendir. Halk arasında «Musikî ruhun gıdasıdır» sözü meşru ölçüler içinde düşünülürse, bir bakıma doğrudur.

Ancak hangi ölçülerdeki musikî, müzik ve çalgılar mubahtır? Bunun için konulan genel kaide nelerdir? İslâm'ın bu husustaki koymuş olduğu genel anlamda ölçüleri şöyle sıralayabiliriz.

— Şehveti tahrik edici, ahlâk bozucu her türlü saz ve çalgı,

— Kadın - erkek karışık bir şekilde toplanıp herhangi bir çalgı çalmak,

— Kadınları sahneye çıkarıp şarkı - türkü söyletmek, şantözlük yaptırmak,

—Toplum yapısında çalışma, ibâdet ve düşünme ruhunu öldüren, insanı havaî şeylere itip zamanı boşa harcamayı aşılayan her türlü eğlence ve çalgı haramdır.

Bunun dışında mubah olan musiki ve çalgılar :

— Kafayı dinlendiren musiki; ruha gıda veren dinî musiki,

— Allah'ı, âhireti ve sorumluluğu hatırlatan veya vatan ve millet aşkını uyandıran, kahramanlık ruhunu aşılayan her türlü şarkı, türkü ve çalgı.

— Ahlâkî kurallara bağlı kalınarak kadınların kendi aralarında eğlenip çalgı çalmaları, şarkı ve türkü söylemeleri,

— Ayni ölçüler içinde erkeklerin kendi aralarında bu kabil eğlence tertiplemeleri -ibâdet ve çalışmayı engellemediği sürece- mubahtır.

Bunun için fukaha genel anlamda şu hükmü koymuşlardır :

Söylenen şarkı - türkü ve şiirler ahlâk bozucu, ilâhî sınırları aşıcı ve şehveti gayr-i meşru yola itici olmadığı takdirde mekruh değildir. İçki, kadın ve benzeri şeyleri över mahiyette ise, mekruhtur. (1)

Düğünlerde Tef, Darbuka ve Benzeri Aletleri Çalmak:

Düğün ve derneklerde bu kabil âletleri çalmaya cevaz verilmiştir. Nitekim. Peygamber (A.S.) Efendimiz zamanında bayram günleri kadınların biraraya gelip bu tür çalgı çalıp eğlendikleri sahih rivayetlerle sabit olmuştur. Hattâ bir bayram günü Hz. Âişe Validemizin evinde kadınlar toplanıp tef çalıp eğlenirlerken Resûlüllah (A.S.) Efendimiz içeri girmiş, onlara bir şey demeden çekilip bir köşede uzanarak uyumak istemişti. Tam bu sırada Ebûbekir Sıddık içeri giriyor ve çalgı seslerini işitince üzülüyor, onları azarlayarak «Peygamber Efendimizin huzurunda caz ve sazın yeri mi olur?» diye uyarıda bulunuyor. Bunun üzerine Efendimiz yüzünün üstündeki örtüyü kaldırarak, «Ya Ebabekir! Herkesin bir bayramı var, onda eğlenirler, vazgeç bunlar da kendi bayramlarında eğlensinler.» buyurarak bunun bir aşırılık olmadığını belirtiyor.

Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicret edip Medine'ye girerken coşkun bir tezahüratla karşılandı, bunların arasında neşide söyleyen kızlar ve kadınlar da. bulunuyordu. Efendimiz onların bu davranışını o gün için yadırgamadı. Sonraları, kadınların erkekler arasında neşide, (şarkı ve türkü) söylemelerini yasakladı.

Aşırı şekilde çalıp oynamak ise mekruh kabul edilmiştir. İmam Ebû Yusuf bu görüştedir. (2)

Hızanetü'l-Müftîn adlı eserde bu konuya temas edilerek deniliyor ki: «Bayram ve benzeri günlerde tef ve benzeri şeyleri çalmakta dinen bir sakınca yoktur.»

(1) El-Muhit - Radiyüddin Serahsî
(2) El-Muhit - Radiyüddin Serahsi

Kaynak: Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı

« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2008, 21:46:46 Gönderen: eSRaReNGiZ* »
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

anfo

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2008, 13:30:54 »
ilk baştan bu şekilde sölemeliydin bu konu tamamen doğru katılıyorum ama müzik tam anlamıyla yasaklanmış gibi anladığımdan tepki gösterdim bu şekilde doğrudur sonuna kadar katılıyorum açıkladığın için sağol

anfo

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2008, 13:35:26 »
ve birde ben orda hadislere yok saydığımı sölemedim sanırım o şekilde anlaşılmış benim için Hz.Muhammed'in bir sözü yani hadisi Kuran-ı Kerim kadar önemlidir zaten Kuran-ı Kerim'dede bu şekilde buyrulmuştur yanlış anlaşılmak istemem ama benim demek istediğim hadislerin günümüze kadar değiştirilme ihtimali olmasıdır bunu yapabilecek türden insan geçmiştede eminim vardı şimdide var benim sölemek istediğim tamamıyla bundan ibaret

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2008, 14:51:01 »
önemli değil ama siz
Alıntı
ben tek bir kaynağa güvenirim oda Kuran-ı Kerim
[/B]

dediğinizi çin ben o şeklide söylemiştim..
neyse sanırım konu açıklığa kavuştu..
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 22 Temmuz 2008, 18:02:22 »
Değerli Kardeşimiz;

Dinimizin müzik dinleme konusundaki ölçüsü nedir?

İslâm Dini, Peygamber Efendimizin (A.S.) Sünnetine uygun eğlenmeyi ve çalgıyı haram kılmamıştır. Çünkü insanın bazen bu gibi şeylere de ihtiyacı vardır. Dinî musikî ruhun gıdasıdır. İlahîler bu cümledendir. Halk arasında «Musikî ruhun gıdasıdır» sözü meşru ölçüler içinde düşünülürse, bir bakıma doğrudur.

Ancak hangi ölçülerdeki musikî, müzik ve çalgılar mubahtır? Bunun için konulan genel kaide nelerdir? İslâm'ın bu husustaki koymuş olduğu genel anlamda ölçüleri şöyle sıralayabiliriz.

— Şehveti tahrik edici, ahlâk bozucu her türlü saz ve çalgı,

— Kadın - erkek karışık bir şekilde toplanıp herhangi bir çalgı çalmak,

— Kadınları sahneye çıkarıp şarkı - türkü söyletmek, şantözlük yaptırmak,

—Toplum yapısında çalışma, ibâdet ve düşünme ruhunu öldüren, insanı havaî şeylere itip zamanı boşa harcamayı aşılayan her türlü eğlence ve çalgı haramdır.

Bunun dışında mubah olan musiki ve çalgılar :

— Kafayı dinlendiren musiki; ruha gıda veren dinî musiki,

— Allah'ı, âhireti ve sorumluluğu hatırlatan veya vatan ve millet aşkını uyandıran, kahramanlık ruhunu aşılayan her türlü şarkı, türkü ve çalgı.

— Ahlâkî kurallara bağlı kalınarak kadınların kendi aralarında eğlenip çalgı çalmaları, şarkı ve türkü söylemeleri,

— Ayni ölçüler içinde erkeklerin kendi aralarında bu kabil eğlence tertiplemeleri -ibâdet ve çalışmayı engellemediği sürece- mubahtır.

Bunun için fukaha genel anlamda şu hükmü koymuşlardır :

Söylenen şarkı - türkü ve şiirler ahlâk bozucu, ilâhî sınırları aşıcı ve şehveti gayr-i meşru yola itici olmadığı takdirde mekruh değildir. İçki, kadın ve benzeri şeyleri över mahiyette ise, mekruhtur. (1)

Düğünlerde Tef, Darbuka ve Benzeri Aletleri Çalmak:

Düğün ve derneklerde bu kabil âletleri çalmaya cevaz verilmiştir. Nitekim. Peygamber (A.S.) Efendimiz zamanında bayram günleri kadınların biraraya gelip bu tür çalgı çalıp eğlendikleri sahih rivayetlerle sabit olmuştur. Hattâ bir bayram günü Hz. Âişe Validemizin evinde kadınlar toplanıp tef çalıp eğlenirlerken Resûlüllah (A.S.) Efendimiz içeri girmiş, onlara bir şey demeden çekilip bir köşede uzanarak uyumak istemişti. Tam bu sırada Ebûbekir Sıddık içeri giriyor ve çalgı seslerini işitince üzülüyor, onları azarlayarak «Peygamber Efendimizin huzurunda caz ve sazın yeri mi olur?» diye uyarıda bulunuyor. Bunun üzerine Efendimiz yüzünün üstündeki örtüyü kaldırarak, «Ya Ebabekir! Herkesin bir bayramı var, onda eğlenirler, vazgeç bunlar da kendi bayramlarında eğlensinler.» buyurarak bunun bir aşırılık olmadığını belirtiyor.

Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicret edip Medine'ye girerken coşkun bir tezahüratla karşılandı, bunların arasında neşide söyleyen kızlar ve kadınlar da. bulunuyordu. Efendimiz onların bu davranışını o gün için yadırgamadı. Sonraları, kadınların erkekler arasında neşide, (şarkı ve türkü) söylemelerini yasakladı.

Aşırı şekilde çalıp oynamak ise mekruh kabul edilmiştir. İmam Ebû Yusuf bu görüştedir. (2)

Hızanetü'l-Müftîn adlı eserde bu konuya temas edilerek deniliyor ki: «Bayram ve benzeri günlerde tef ve benzeri şeyleri çalmakta dinen bir sakınca yoktur.»

(1) El-Muhit - Radiyüddin Serahsî
(2) El-Muhit - Radiyüddin Serahsi
Kaynak: Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2008, 18:04:33 Gönderen: UfKu DuA »
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

eflatun

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 76
« Yanıtla #10 : 23 Temmuz 2008, 21:56:04 »
Allah razı olsun paylaşım için çook sağolun  
Kopan bir düğüme sımsıkı bir düğüm atarsınız,ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür.Ama ipe her dokunuşunuzda,canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür

T.Fatih

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2008, 18:25:33 »
bizi bilgilendirdiğiniz için

reyhan32

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 3
« Yanıtla #12 : 27 Ağustos 2008, 10:55:37 »
cok haklısın seytanın aletleri calkılarda ögle Allah yar ve yardımcın olsun

kul_kıyamet

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 160
  • AŞK' a tutulan can derdine düşmez !
« Yanıtla #13 : 04 Eylül 2008, 13:50:59 »
          ALLAH razı olsun kardeşim yalnız kafama takılan bişey var ney üflemenin günah olduğunu belirtmişsiniz fakat ben bugüne kadar ney i hiçbişekilde diğer müzik aletlerinin bulunduğu konumda görmedim aksine ben ney dinleyince ne hissettiğimi anlatamam bile...inşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir...  bilgilendirirseniz sevinirim ney konusu hakkaten kafamı kartıştırdı...

insan nihayetsiz şeylere muhtaç olduğu halde ,sermayesi HİÇ hükmündedir.....

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #14 : 04 Eylül 2008, 14:01:12 »
ney günahtır denilmesinden kasıt;
eğer dinlenilen şey sana din yönünden hiçbirşey anımsatmıyor ise  günahtır..
dinlediğin her çeşit müzik size din yönünden birşey hatırlatsın ki haram olmaktan çıksn...
ney elbette insanı dinlendirir taa uzaklara götürür çok hoş hakikaten..
ben de çok sewiyorum ney i..
kim sewmez ki...
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

k_kimbukız

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 13
« Yanıtla #15 : 05 Eylül 2008, 20:56:11 »
Ufka dua kardeşim bu konudaki açıklamanız çok güzel teşekkür ederiz.en güzel şekilde anlaşıldığını düşünüyorum.
Yürek[HIGHLIGHT=#ffffff] Yanmadıkca [/HIGHLIGHT]Göz Yaşarmaz...(Mevlana)[/COLOR][/FONT]

kul_kıyamet

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 160
  • AŞK' a tutulan can derdine düşmez !
« Yanıtla #16 : 16 Eylül 2008, 15:08:52 »
verdiğin bilgi işin çok teşekkür ederim kardeşim...zaten daha sonra formda neyin hikayesi ile ilgili bir yazı okudum .

sagol2.gif

insan nihayetsiz şeylere muhtaç olduğu halde ,sermayesi HİÇ hükmündedir.....

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2008, 09:28:58 »
teşklr arkadaşlar ,anlaşıldığına sewindim;)
Uzaktan sevmek nedir?

Bakmak ama konuşamamak…

Zor olan budur.

RuHu BiTaB

• dem bu dem
  • Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7140
  • Kişinin Değeri Ne'dedir?Aradığı Şey'dedir!
« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2008, 16:42:38 »
konu açık ve net bi şekilde açılmış ...

Allah razı olsun

sevim_27

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7
« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2008, 23:27:01 »
allah razı olsun   

İlgili Konular