Duyurular

Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne…
Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne..
Medeni olmak eğer açmaksa bedeni..
Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…!...
(M.Akif Ersoy)

"İslami Chat", "İslami Sohbet", "Dini Chat", "Dini Sohbet"!!!!!!!!!!!!! Tıklayınız...

Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır? Lütfen Tıklayınız...

Biz Gençlerin Gece Hayatı Olmalı ! Lütfen Tıklayınız...

"Kılmazsam yaşayamam."diyebilmek...

UYANIN ARTIK!!! İnternet kullanıcılarına ...

Şarkılar ve Dinimizdeki Yeri!Dikkat!!! Lütfen Tıklayınız...

1 günlük namazla neler kazanıyoruz? Lütfen Tıklayınız...

Bu Hayattan Neler ÖĞrendİn? Lütfen Tıklayınız...

Genc Kızlara Önemli Nasihatler ! ... ...Lütfen Tıklayınız...

Katil Amerika Ve Onun Sponsorları LÜTFEN İZLEYİN....!Lütfen Tıklayınız...

GÖZÜNÜZE SAHİP ÇIKABİLİYOR MUSUNUZ..?Lütfen Tıklayınız...

Gönderen Konu: Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır?  (Okunma sayısı 11651 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eSRaReNGiZ*

• CodeMaster
  • Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2491
Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır?
« : 04 Ağustos 2008, 15:05:08 »
Aşık olmak günah değildir. Bir hadiste, bir kadına aşık olup onu gizleyen ve kimseye söylemeden ölen birinin şehit olacağı ifade edilir. ((bk.Kenzu’lummal, h. No: 7000; hadis hakkında geniş bilgi almak için bk. Aclunî, 2/263;). Sahavî, hadisin sahih olduğuna işaret etmiştir(bk. el-Makasıdu’l-hasene, 1(220).

Bildiğiniz gibi, aşk, nefsanî olan duygusallıktan ziyade, kalbî olan aşırı sevginin adıdır. Bu nedenle aşık olmak insanın elinde olan bir şey değildir.

Sizin de onu düşünmeniz elinizde olmadan aklınıza gelmesi caizdir. Ancak mukaddes şeyleri feda edecek kadar tapar gibi sevmek doğru değildir. Eğer evlenme imkanınız ve onu dini ölçüler dairesinde istedip almanız mümkünse hemen istetmenizi öneririz.

Eğer bu mümkün değilse demekki hakkınızda hayırlı değilmiş deyip, Allah’tan helal süt emmiş iyi bir eşi nasip etmesini isteyip aramak gerekir.

Hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz. Belkide mutlaka olmasını istediğimiz bir şeyin sonradan keşke olmasydı deme ihtimali vardı. Bu nedenle isterken hayırlısını istemek olmazsa sabır ile beklemek en güzelidir.

Hz. Meryemin annesi bir erkek evlat istemişti. Allah ona bir kız verdi. O çok üzülmüştü. Şimdi o annemize sorsak “sen erkeklerden onlarca ama kızlardan bir tane Meryem hangini istersin” elbette tek Meryem’i isteyecektir. Çünkü kızı peygamber annesi oldu.

İşte biz de buna göre hareket etmeliyiz.

Biz Allah’ın kullarıyız. O nasıl isterse öyle hareket etmek durumundayız. Nişanlı bile olsa nikahları yoksa kadın ve erkeğin beraber yalnız kalması haramdır. Çünkü nişan nikah değildir. Şahitler yanında nikahlanmalı ki oturup kalkmak helal olsun.

Örneğin senin bir bahçendeki meyveyi birisi senden izin alsa yese ne güzeldir. Senden izin almadan yerse ve ne farkı var derse ne yaparsın?

Allah bize izinsiz dolaşmayı yasaklamıştır. İzin almak da nikah kıymakla olur.

Aşkını gizlemek konusunda bilgi almak için tıklayınız.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör

ZamansizSaatLer.Net & eSRaReNGiZ*

rebelgirl22

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 4
Ynt: Aşık olmak & Dünya Aşkı günah mıdır?
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2008, 23:05:43 »
Hayırlı akşamlar.. Benim sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim.. Aşık olmamak günah mı? Yani şöyle anlatayım: zamanında bir aşk yaşamıştım.. Çocukluk aşkı.. Benim için hayırlı bir insan değildi.. Biliyorum.. Ondan sonra aşka küstüm.. Erkeklere inanmıyorum artık.. Beni seven biriyle konuşuyorum ama açık açık anlatıyorum onunla ilgilenmediğimi aşka inanmadığımı.. Israr ediyorlar ve üzülüyorlar.. Onlarla konuşmaya devam ediyorum ama bu günah mıdır?  

eSRaReNGiZ*

• CodeMaster
  • Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2008, 05:20:56 »

Kardeşim sizin sorunuza ben şöyle cevap vermek istiyorum:

- Âşık olmak nasıl insanın elinde değilse, bu kalbî bir mesele ise, âşık olmamak ta insanın elinde olmayıp bunda bir günah yoktur. Kimseyi zorla sevemez, kimseye zorla âşık olamazsınız. Kalbiniz buna engel olabilir..

Ancak; sizin size mahrem olan erkeklerle konuşmanız (ya da erkekle diyeyim), evlilik için değilse bu doğru değil. "Israr ediyorlar ve üzülüyorlar" diyorsunuz, sanırım sizden hoşlananlar için söylüyorsunuz bu sözü. Bu konuyla ilgili  bir hadis vermek istiyorum:

İbn-i Abbas (r.a)’dan rivayete göre;

«Ebu Hureyre (r.a)’nün rivayet ettiği Rasulullah (s.a.s)’ in şu hadisinde bildirilenlerden daha çok küçük harama benzer hiçbir şey görmedim» demiştir.

Ebu Hureyre (r.a) Rasulullah (s.a.s)’den rivayet ederek der ki: «Allah ademoğluna zinadan nasibini takdir etmiştir. Hiç şüphesiz ademoğlu (ezelde) takdir olunan bu sonuca erişecektir. Göz zinası (mahremi olmayan kadına şehvetle) bakmaktır. Dil zinası da (zevkle) konuşmaktır. Nefsin de (zina) isteği ve arzusu vardır. (Bu arzu da nefsin zinasıdır.) ..........»      

(Buhari-Müslim)

Yani o erkeklerin sizden hoşlandıklarını bile bile aranızda sizi birbirinize bağlayıcı (evlilik, nişanlılık vs. gibi) bir durum yoksa, bu aşamada onlarla mecbur kalmadıkça konuşmamanız lâzım..

Ayrıca, ne kadar aşka inanmıyorum deseniz de bu beyinde değil kaplte biten bir mesele. Kişi beynine hükmedebilir, ancak kalbine zor...Ben de erkeklerden nefret ederim..Ama yarın bir gün âşık olma ihtimalim de var, sizin de, diğer kardeşlerimizin de.. Bu sebeple siz, sizin için hayırlı olanı dileyin Allah'tan..
Bekarlara bir tavsiye: "Allah'ım! Bana sevdiğin bir kulunu gönder." diye dua ediniz. Umulur ki; Rabbim hakkınızda hayırlı olan kim ise, sizin yolunuzu onunla birleştirir.

Ves-selâm...
« Son Düzenleme: 25 Ağustos 2008, 14:07:06 Gönderen: UfKu DuA »

®uzgar

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 7
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2008, 09:20:56 »
DegerLi BiLgiLerin için TeşekkürLer SagoL

rebelgirl22

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 4
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2008, 12:28:20 »
Teşekkür ediyorum cevabın için..

meryemi

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 15
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2008, 13:53:48 »
    >>Bir yıldızla konuşurum<<         

>>Susmuşum meryem gibi<<   

>>Söz işlemez yüreklere<<   

>>Sükutûm dağlar gibi<<

wretchpoet

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 2
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2008, 14:30:41 »
teşekkürler güzel yanıt olmuş

sadık_yolcu28

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 5
« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2008, 16:21:47 »
HER ZAHİR AŞKIN MANEVİ KARŞILIĞI VARDIR.KALP AŞIK OLUP GERÇEK AŞIK OLMASI GEREKENİ ÖĞRENİRSE NE ALA...
BÜTÜN AŞKLAR BİRGÜN BİTMİŞTİR,BİTMEYE MAHKUMDUR,YADA ZULMET GETİRİR...
KALP AŞIK OLACAĞI ŞEYİ BİLMELİ...

emrah36724

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2008, 22:03:24 »
teşekkür ederim cok saolun var olun

sadık_yolcu28

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2008, 16:21:32 »
herkes yazılanları okudu kimi sordu kimi sadece yazılanları okudu.AŞK BU SORDUKLARINIZIN,OKUDUKLARINIZIN  DIŞINDA BİRŞEY. ANLATILMAYAN  BİRŞEY.KİM KELİMELERLE ANLATMAYA KALKSA ŞAŞARIM... KİM ANLATABİLİRKİ...
MECNUNA LEYLASINI BULUP GETİRMİŞLER LEYLAYI SANA GETİRDİK MECNUN DEMİŞLER!MECNUN LEYLASINA BİR BAKAR ;BENİM LEYLAM, BU İSE NEDEN İÇİM DEKİ ATEŞ SÖNMEDİ DİYE SORMUŞ   LEYLAYI GETİRENLERE........

rufeyde

• silent scream....
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 256
  • dua müminin silahıdır....
« Yanıtla #10 : 29 Ağustos 2008, 15:03:31 »
  [COLOR=#NaNNaNNaN][COLOR=#NaNNaNNaN]Aşıkolmak günah değildir. Bir hadiste, bir kadına aşık olup onu gizleyen vekimseye söylemeden ölen birinin şehit olacağı ifade edilir.((bk.Kenzu’lummal, h. No: 7000; hadis hakkında geniş bilgi almak içinbk. Aclunî, 2/263;). Sahavî, hadisin sahih olduğuna işaret etmiştir(bk.el-Makasıdu’l-hasene, 1(220).

bu hadis ile ilgili bende bir yazı okudum... cennette bu kişilerınde kavuşacağını söylüyordu... Allah razı olsun kardeşim...
[/COLOR][/COLOR]

sadık_yolcu28

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #11 : 29 Ağustos 2008, 16:19:59 »
ESSELAMUALEYKUM
AŞIK OLMAK HARAM DİYE BİRŞEY YAZMADIM,YAZMIYORUMDA.BİR ÖNCEKİ YORUM SİLİNMİŞ,TAPMAKTAN BAHSEDİYORDU.CVP VERMEYE BİLE GEREK DUYMADIM.YAZDIĞIM ŞEYLERİM PAYLAŞIM OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN YAZDIM.SİZE CVP YAZMAM; HADİSLE KONUYU ANLATTIĞINIZ İÇİN. BİRYERE SAVAŞ İÇİN  HİCRET EDİLSE.O HİCRETİN İÇİNDE BİRKİŞİ KADIN İÇİN SEVDİĞİ KADININ YANINA GİTMEK İÇİN BULUNSA VE SAVAŞTA ÖLSE NE OLUR.DÜNYADA BÖYLE BİRŞEY BU DÜNYADA AHİRETE GİTMEK İÇİN HİCRETDESİN.
HADİS;KİŞİ BULUNDUGU AHLAK ÜZERE ÖLÜR.ÖLÜMÜN BİZİ NE ZAMAN YAKALYACAĞI BELLİ DEĞİLKİ.BİZLER ÖLÜM GELDİĞİNDE NASIL OLMAK İSTİYORSAK ÖYLE YAŞAMALIYIZ.ALLAHU-TEALA BİZE EL VERMİŞ NEYİ TUTSUN DİYE?GÖZ VERMİŞ NEYE BAKSIN DİYE?DİLVERMİŞ NEYİ KONUŞMAK İÇİN?KULAK VERMİŞ AYAK VERMİŞ.BİRDE SEVGİ ŞİFRESİNİ VERMİŞ ACABA NEYİ SEVSİNDİYE?...GERİYE DÖNÜP BAKTIĞINIZDA ESKİLERİN HEP YALANCI SEVGİ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ,BUNLAR SEVGİLİYE GİTMEK İÇİN BİR EĞİTİM,SEVGİ EĞİTİMİ.SEVMESİNİ BİLEN KALP ACABA KİMVERDİ BU YETENEĞİ ONA BİZDEN NE İSTİYOR BU NİMETİN KARŞILIĞINDA. 

yakaza 25

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 1
« Yanıtla #12 : 09 Eylül 2008, 10:27:46 »
Allah razı olsun..Dünya hayatının tatlarından ve süslerinden oluşan bir konsept'e Aşk diyorlar..Rabbim hayırlı güzel ahlaklı eş nasip etsin İNŞALLAH...

eSRaReNGiZ*

• CodeMaster
  • Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #13 : 09 Eylül 2008, 10:39:42 »
Rabbim hayırlı güzel ahlaklı eş nasip etsin İNŞALLAH...

Amin....

Allah razı olsun

fakkor

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 6
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2008, 03:46:03 »
Arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum sizlere şimdi ben bi kızı seviyorum hani sizinde dediğiniz gibi benim elimde değil kalbimden gelen bir durum ben bu düşüncemi ona açıkladım ayrıca aile fertlerinden bilenler var benim düşüncem evlenmek onunki de ama burada bir günah var mıdır yok mudur bilmiyorum? ayrıca görüşüyor musun diye sorarsanız görüşüyorum.Bilen arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 7729
  • ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar
« Yanıtla #15 : 29 Aralık 2008, 13:19:03 »
kardeşim bu yazıdan dünya aşkının günah olduğu değil,belirli ölçülerde yapılmasını daha uygun olduğunu açıklanmak istenmiş..
aşık olmak günah diye bişi yok..sonuçta kişi kalbine sevme diyemez,böyle bişi mümkün değil...
ama eğer gerçekten ciddi bi olaysa bunu dini ölçülerde ilerletebiliriz...
isterseniz bu konuyu http://zamansizsaatler.net/forum/evlenmeden_once_gorusmenin_olcusu_nedir-t9136.0.html bi okuyun,size yardımcı olacağından eminim...
selametle
....
Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...

kübra nur

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 57
  • sustum!...yanaklarımda birikti alfabe...
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2008, 14:21:10 »
yorumlar we sorular için tşk edrm..

fakkor

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #17 : 30 Aralık 2008, 02:35:10 »
Ufku Dua kardeşim cevabın için sağol ama ben tamamen sorumun cevabını alamadım :( şimdi ben bir pastanede görüşsem sorun olmaz mı? anlayışın için şimdiden teşekkürler bir de nikah durumunun olması için okulumu bitirmem gerekiyor buda konuya açıklık olsun diye bilgi vermek istedim. :)

UfKu DuA

• Administrator
  • DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimiçi Çevrimiçi
  • Toplam İleti: 7729
  • ALLAH'a giden yol;gökteki yıldızların sayısı kadar
« Yanıtla #18 : 30 Aralık 2008, 17:17:42 »
peki anladım....
ama yinede o şekilde görüşmeniz dinimiz açısında caiz görülmemektedir..
çünkü aranızda hiç bir nikah söz konusu değil...
yaptığınız bi nevi flört oluyor ki bu dinimiz açısından hiç uygun değil...
anlayacağınız üzre nikah olmadan bu tür görüşmeler dinen caiz değil...
siz bir de şu konuyu okuyun isterseniz..

http://zamansizsaatler.net/forum/dinimizde_flort-t13752.0.html
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2008, 17:24:19 Gönderen: UfKu DuA »
Uzaktan sevmek nedir?

Gidin HZ.VAHŞİ (r.a)'ye sorun!

Görmeden sevmekten başka bir şey bu…!

Görmek fakat yaklaşamamak,

Bakmak ama konuşamamak…

Sadece uzaktan seyretmek ve ağlamak,

Zor olan budur.

Görmek ama dokunamamak...

fakkor

• DeĞerLi üYeMiZ
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #19 : 03 Ocak 2009, 10:48:45 »
teşekkür ederim ufku dua kardesim peki bir soru daha sorayım bu olay zina olarak mı yorumlanıyor?